Poslední komentáře

Zatím žádné komentáře

Archív - Září 2011

Postavy

11.09.2011 16:44 - Timmynka - komentáře (0)

Dr. Cal Lightman rozpozná pravdu analýzou obličeje, těla, hlasu a řeči. Když někdo krčí rameny, otáčí rukou nebo zvětšuje spodní ret, Lightman ví, že lže. Analýzou výrazů obličeje může číst pocity – od skryté zášti k sexuální přitažlivost až k žárlivosti. Ale jak Lightman dobře ví, jeho vědecké schopnosti jsou zároveň požehnáním i prokletím v jeho osobním životě, kde rodina a přátelé klamou ostatní tak snadno jako kriminálníci a cizinci.

Dr. Gillian Foster je talentovaná psycholožka a Lightmanova kolegyně, která vnáší do spolupráce nadhled, zatímco se Lightman soustředí na detaily. Potřebuje její pomoc při pochopení lidského chování.

Eli Loker je Lightmanův hlavní vyšetřovatel, který je znepokojen sklonem lidí lhát. Rozhodl se praktikovat to, čemu on říká „radikální upřímnost“. Vždy řekne to, co si myslí a často za to zaplatí.

Ria Torres je nejnovější člen agentury a jedna z mála předurčených lidí na poli odhalení klamu a podvodů. Umí číst v lidech, což z ní dělá nepostradatelou část týmu.

Ben Reynolds FBI agent, který pomáhá Lightman Group při jejich vyšetřování

Anatomie lži

11.09.2011 16:41 - Timmynka - komentáře (0)

Seriál Lie To Me

Na americké stanici FOX se objevil nový kriminální seriál LIE TO ME. Hlavním hrdinou je DR. CAL LIGHTMAN (Tim Roth, “The Incredible Hulk,” “Reservoir Dogs”), který rozpozná pravdu analýzou obličeje, těla, hlasu a řeči. Když někdo krčí rameny, otáčí rukou nebo zvětšuje spodní ret, Lightman ví, že lže. Analýzou výrazů obličeje může číst pocity – od skryté zášti k sexuální přitažlivosti až k žárlivosti. Ale jak Lightman dobře ví, jeho vědecké schopnosti jsou zároveň požehnáním i prokletím v jeho osobním životě, kde rodina a přátelé klamou ostatní tak snadno jako kriminálníci a cizinci. Lightman je předním světovým odborníkem na klamání. Vědec, který studuje výrazy obličejů a nedobrovolnou řeč těla k tomu, aby zjistil jestli lžete, ale také aby zjistil proč lžete.

Lightman vede tým specialistů, kterí pomáhají s vymáháním federálního práva vládním organizacím a místní polici v jejich nejobtížnějších případech. DR. GILLIAN FOSTER (Kelli Williams, „The Practice“) je talentovaná psycholožka a Lightmanova kolegyně, která vnáší do spolupráce nadhled, zatímco se Lightman soustředí na detaily. Potřebuje její pomoc při pochopení lidského chování. ELI LOKER (Brendan Hines, TERMINATOR: THE SARAH CONNOR CHRONICLES) je Lightmanův hlavní vyšetřovatel, který je znepokojen sklonem lidí lhát. Rozhodl se praktikovat to, čemu on říká „radikální upřímnost“. Vždy řekne to, co si myslí a často za to zaplatí. RIA TORRES (Monica Raymund, „Law and Order: SVU“) je nejnovější člen agentury a jedna z mála předurčených lidí na poli odhalení klamu a podvodů. Umí číst v lidech, což z ní dělá nepostradatelou část týmu.

Tim Roth

11.09.2011 16:38 - Timmynka - komentáře (0)
Jako syn novináře a malířky projevoval od dětství výtvarné nadání, proto ho matka zapsala na sochařskou školu. Nestačil ji však dostudovat, neboť účinkování ve školní inscenaci podle Stokerova hororu Dracula, v němž hrál titulní roli, změnilo jeho uměleckou orientaci na herectví. Kariéru začínal jako herec v divadelních souborech Glasgow Citizen's Theatre, The Oval House a v londýnském divadle Royal Court získal průpravu zejm. v shakespearovském repertoáru.

Ve filmu, kde spolupracuje většinou s umělecky vyhraněnými tvůrci, se nejprve uplatnil v úlohách psychopatů a agresivních mladíků, z nichž vyniká člen zlodějské bandy, ponižovaný svým šéfem (Michael Gambon), v satirickém podobenství Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec (r. P. Greenaway). První velkou příležitost mu poskytl až Robert Altman, když mu svěřil titulní roli "prokletého" holandského malíře van Gogha ve svém metaforicky pojatém životopisném snímku Vincent & Theo.

Neméně přesvědčivý výkon podal v postavě uštěpačného a sebejistého Guildensterna, jednoho ze dvou bývalých spolužáků (Gary Oldman) dánského kralevice Hamleta (Iain Glen), ve stejnojmenné film. adaptaci hry Toma Stopparda Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi (r. T. Stoppard).

V roce 1991 odešel do USA, kde měl zpočátku problémy s britským přízvukem, a na rozdíl od svých generačních britských kolegů Garyho Oldmana a Daniela Day-Lewise se zde prosadil spíš v dílech nezávislých režisérů, zejména jako jeden z protagonistů film. morytátů Quentina Tarantina: policista vydávající se za lupiče Freddyho, zvaného pan Oranžový, který při jedné akci "své" bandy nemilosrdných zabijáků utrpí těžké zranění, v provokativně brutálním gangsterském dramatu Gauneři.

Další rolí byl zlodějíček Pumpkin, přepadávající se svou milou (Amanda Plummerová) obchody a banky, v kriminální černé komedii Pulp Fiction - historky z podsvětí. Cenou BAFTA 1995 a nominací na Oscara 1995 a Zlatý glóbus 1995 byl oceněn za vedlejší roli elegantního zákeřného Angličana Archibalda Cunninghama v romantickém historickém snímku o legendárním skotském zbojníkovi Rob Roy (r. M. Caton-Jones).

V roce 2001 jsme jej mohli vidět v remaku klasického filmu Planeta opic Tima Burtona a dramatu Wernera Herzoga Invincible. Mezi jeho další filmy patří mj. To Kill A King, Beautiful Country, Silver City, Modlitba pro bratra, Těla v klidu a v pohybu, Vrah z Heartlandu, Šepot v temnotě, Zajatci, Za branami pekla nebo Temné vody..

Jako režisér debutoval 1998 britským dramatem o dělnické rodině, kde tichý a uzavřený patnáctiletý chlapec (Freddie Cunliffe) náhodně odhalí tajný vztah mezi svou starší sestrou (Lara Belmontová) a otcem (Ray Winstone), podle románu Alexandera Stuarta Válečná zóna (Film měl premiéru na filmovém festivalu Sundance a následně byl uveden na filmových festivalech v Cannes a v Torontu). Byl oficiálním hostem MFF v Karlových Varech 1998, kde s režisérem Michaelem DiJiacomem uvedl film Zvířátka. Od 1993 je jeho manželkou Nikki Butlerová, s níž má syny Timothyho (nar. 1995) a Cormaca (nar. 1996).

« Předchozí 1 Další »